Misstänkt mord i Vilhelminaby

"Vi har påträffat en person som är död"
1:25 min

En person har hittats död i en by utanför Vilhelmina. Polisen bekräftar att det handlar om ett misstänkt mord. En person har gripits för brottet, enligt uppgifter till Västerbottenskuriren.

Polisen vill inte bekräfta uppgifterna om att en person ska ha gripits.

– Vi kommenterar ingenting mer inatt. Alla anhöriga är fortfarande inte underrättade. Därför väljer vi, med hänsyn för de anhöriga och det känsliga läget i förundersökningen, att inte kommentera, säger Michael Liljenberg, länsvakthavande befäl i Västerbotten.

Polisen har startat en förundersökning gällende mord och är förtegen även när det gäller dödsorsak.

– Vi kommer att ge mer information imorgon när vi håller en presskonferens vid lunch, säger Michael Liljenberg.

Polisen fick reda på händelsen genom ett telefonsamtal till länskommunikationscentralen under fredagsmorgonen. På en gård i en by utanför Vilhelmina påträffades sedan en död person.

Under fredagen har flera personer förhörts, enligt polisen. Strax efter 21.00 började polisen avsluta arbetet platsen.

– Det har jobbats intensivt under dagen och eftermiddagen. Imorgon arbeter vi med full kraft igen med tekniska undersökningar, förhör och dörrknackningar, säger Dan Andersson, vakthavande befäl på polisen i Västerbotten.

Polisen vill inte ge några detaljer om den avlidnes identitet.

– Vi måste kartlägga vad som hänt på platsen innan vi kan ge mer detaljer. Och brottsrubriceringen kan komma att ändras, sade Malin Axroth, informatör vid polisen i Västerbotten tidigare under fredagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".