Foto: Robert Granström / TT
Foto: Robert Granström / TT
Skellefteå - Modo 4-1

Drömspel av Skellefteå mot Modo

Modos tränare: Jag vill lyfta fram Linus(målvakten) han håller oss kvar i match
1:55 min

Ett bländande Skellefteå mot den imponerande Modomålvakten Linus Ullmark. Det slutade med en ny seger för Skellefteå mot norrkollegan, den här gången med 4-1.

Skellefteås oförmåga att göra mål har varit anmärkningsvärd på slutet. Bara sex mål på de fem senaste SHL-matcherna hade det blivit och började på samma sätt den här gången.

Men spelmässigt var det med rena drömhockeyn Skellefteå inledde matchen mot Modo. Bara en Modospelare kunde hänga med i det blixtrande tempot - målvakten Linus Ullmark, som enbart i den första perioden hade 23 skott att mota.

Kabanov hittade rätt
Han klarade alla utom ett. Det var Skellefteås Kirill Kabanov, tidigare i Modo, som hittade rätt med ett snärtigt handledsskott efter 15.43.

Skellefteå dominerade fullständigt i början och gjorde nästan vad man ville i den första perioden, utom flera mål. Ullmarks kollega i Skellefteås mål, Erik Hanses, hade det betydligt lugnare. Bara ett skott i den första perioden, men det var desto vassare. Modos Peter Öberg fick fritt läge från några meters håll men Hanses räddade.

Straffmål av Modo
Modo tog chansen att ta sig in i matchen när Victor Olofsson mitt i den andra perioden prickade rätt på straffslag sedan Adrian Kempe blivit upphakad i friläge. Men Modos glädje blev kortvarig.

Skellefteås bombardemang mot Ullmark gav utdelning i slutet av den andra perioden när först Oskar Sundqvist lyfte in en backhand till 2-1 och Erik Forssell strax efteråt spädde på till 3-1 i numerärt överläge. Det var Skellefteås första powerplaymål på sex matcher.

Modo med sina många unga spelare har märkbart svårt när man möter Skellefteå. Samtliga tre matcher den här säsongen har slutat med klar förlust för Övikslaget. Den här gången fick man också klara sig utan stjärnan William Nylander som tvingades att kliva av efter en smäll i början av matchen.


Skellefteå AIK-Modo 4-1((1-0, 2-1, 1-0))

Första perioden: 1-0 (15.43) Kirill Kabanov (Martin Lundberg, Tim Heed) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-1 (12.22) Victor Olofsson straffslag, 2-1 (16.03) Oskar Sundqvist (Patrik Zackrisson, Kirill Kabanov), 3-1 (17.37) Erik Forssell (Andrew Calof, Rob Schremp) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4-1 (19.25) Pontus Petterström (Martin Lundberg, Erik Forssell).

Skott: 52-16 (23-1, 22-9, 7-6).

Utv, Skellefteå AIK: 2x2. Modo: 6x2.

Domare: Tobias Björk, Boden och Mikael Andersson, Åkers Styckebruk.

Publik: 5 423.

Tyvärr saknas ljud från Skellefteås tränare, detta  på grund av att reporterns bandspelare gick sönder, men alla ni som håller på AIK får trösta er med drömspel och tre poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".