Umeå

Arbetarpartiet frågade om rivningshotade husen

De rivningshotade husen på lasarettsområdet blev en fråga även på Umeå kommunfullmäktige idag när Arbetarpartiet ställde frågor om rivningen.

Det är Umeå kommun som ska ta beslutet om husen får rivas. Men först ska landstinget besluta i frågan i morgon (tisdag) och sen lämna in en rivningsansökan.

Arbetarpartiet hade ställt en fråga om husen har ett kulturhistoriskt värde, och om kommunen vill verka för att bevara husen.

Svaret från den nyvalda ordföranden för byggnadsnämnden Mikael Berglund (S) blev att husen givetvis har ett värde men att det är för tidigt att uttala sig.

Frågan kommer troligen att avgöras i kommunfullmäktige eftersom medialt intressanta frågor bruka hamna där, sa Mikael Berglund.

Arbetarepartiets Patrik Brännberg sa att "om man river husen så finns det ingenting som man inte kan göra framöver." Som ett exempel nämnde han att flytta in ett lekland i kyrkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".