Magnus Wernblom
Magnus Wernblom vill ha fler fighter ute på isen för att locka tillbaka publiken. Foto: Lennart Sundwall/SR
SHL

Wernblom vill ha fler fighter för att locka tillbaka publiken

"Behövs lite mer drag runt matcherna"
1:18 min

Med allt sämre publiksiffror i svenska hockeyligan tycker Modoikonen Magnus Wernblom att det ska bli lindrigare straff för slagsmål på isen.

Tycker du att det behövs mer fighter i den svenska hockeyn? Tror du det lockar mer publik till arenorna? Diskutera!

Magnus Wernblom var under många år fansens absoluta favorit i Modo hockey. Tack vare sin uppoffrande spelstil var han nästan alltid i händelsernas centrum: pålitlig målskytt och ofta i utvisningsbåset. Nu ger han sig in i diskussionen om hur hockeyfolket ska tas tillbaka till arenorna.

– Det har väl knappt varit ett slagsmål i SHL på 25 år, säger Wernblom. Jag tror att det skulle bli en kick för publiken att få uppleva lite uppgörelser ute på isen.

Wernbloms recept är att det som idag blir matchstraff ska stanna vid en fem minuters utvisning.

– Låt spelarna göra upp så kanske vi också undviker en del av den smutsiga hockeyn där det dyker upp allvarliga skador, fortsätter Magnus Wernblom.

Modo hockey har just nu ett publiksnitt på 5 200 åskådare, i en arena som kan ta emot 7 600 människor.

– Det finns ingen som säger det men publiken vill ha mer drag i arenorna och under matcherna. Därför tror jag att fler fighter ute på isen skulle bli en rejäl adrenalinhöjdare, säger Wernblom.

Magnus Wernblom är själv något av en ikon i klubbens historia och 2008 lade han skridskorna på hyllan. Idag är han en av tränarna i Modo:s framgångsrika J20 lag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".