Sorsele

Ohelig allians i Sorsele

V+Allians samarbetar i Sorsele
0:55 min

Vänsterpartiet tar över Sorsele kommun tillsammans med allianspartierna. 

Igår kväll var det kommunfullmäktige och där stod det klart att partierna ingår ett valtekniskt samarbete som lämnar Socialdemokraterna utanför makten - trots att de är största parti.

Tidigare har det största partiet i Sorsele, S, samarbetat med V i Sorsele, men No More! Nu blir vänsterpartiet istället det största partiet i samarbetet med C, KD och M.

Tidigare ordföranden i kommunfullmäktige, socialdemokraten Bo Brydsten, säger att de fortsatt sträckt ut handen till både V och C, som är de näst största partierna och som skulle ge partierna majoritet. Men ingen av de har varit intresserade av att samarbeta. Han tycker att det är synd att det blir på det här viset eftersom han inte anser att det speglar väljarnas åsikt om att Sorsele ska vara en stark vänsterstyrd kommun. Vi får höra vad Vänsterpartiet säger om det lite senare i dag när vi pratar med partiets Kjell Öjeryd som blir kommunstyrelsens nya ordförande i Sorsele.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".