Nötter och mandlar på ett serveringsfat
1 av 2
Foto: P-G Eriksson
Glögg plus nöt- och mandelblandning
2 av 2
Foto P-G Eriksson/SR
Inspiration

Gott till glöggen

Julkryddade nötter och mandlar
7:31 min

Madelene Edlund julkryddar den här gången nötter och mandlar som sedan rostas i ugnen. Snabbt, enkelt och gott!

1 äggvita fluffigt vispad
1 msk farinsocker
1 tsk salt
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära

Rör om.

I med 4-5 dl blandade nötter och mandlar efter egen smak.

Sedan  ut med allt på en smord plåt  och in i mitten av ugnen i 180 grader cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna. Klart!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".