Äldreomsorg. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.
Äldreomsorg. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.
Umeå

Nya tag för fler heltider och bättre arbetsvillkor i Umeås omsorg

Socialdirektören: Mer i dialog och med större öppenhet
2:05 min

Att ordna heltidsjobb till den som ville var inte så lätt att fixa som man hade hoppats, när Umeås kommunfullmäktige tog beslutet 2010. Projektet Hela tiden kapsejsade på mindre än ett år. Nu gör man ett omtag för att ta ett större grepp om frågan arbetstider och arbetsförhållanden.

Att det brustit i dialogen i Hela tiden-projektet visade sig snabbt när de första arbetsplatserna fick pröva, som Haga äldrecenter och Sjöjungfrun. Det är ett grannlaga pussel att få till scheman. För en del blev det en besvikelse att man skulle behöva pussla med arbetspass på flera enheter, för andra de delade turerna - att arbeta några timmar på förmiddagen, vara ledig några timmar, och sen jobba igen på kvällen. En inventering som gjorts i år visar att de delade turerna inte var så många men helgerna upplevs som ett problem.

I veckan har kommunledningen haft sin årliga träff med de fackliga företrädarna, och bland de synpunkter och önskemål som framfördes fanns bland annat arbetsmiljön och personalens hälsa.

Umeå kommun har personalpolitiska mål att leva upp till förutom minska ofrivilligt deltidsarbete handlar bland annat om att minska sjukfrånvaron och erbjuda tryggare anställningar - fler fasta jobb och färre korta vikariat.

För det här året och nästa har kommunfullmäktige skjutit till 25 miljoner för att jobba med arbetsmiljö och arbetsvillkor i äldreomsorgen. Där pågår nu försök på olika håll med ökad grundbemanning, ändrade scheman, eller att personalen får handledning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".