Brandrester utanför köksingången
1 av 5
Brandrester utanför köksingången. Foto: Örjan Holmberg/SverigesRadio
Polisen har spärrat av hela restaurangen
5 av 5
Polisen har spärrat av hela restaurangen. foto: Örjan Holmberg/SverigesRadio
Lycksele

Restaurang Knut'n svårt brandskadad - misstänkt anhållen

Räddningsledare: Troligen stora skador
1:47 min

Restaurang Knut'n i Lycksele började brinna efter kl 16 på onsdagseftermiddagen. Polisen misstänker att branden är anlagd och har gripit en man misstänkt för mordbrand. Han anhölls sedan av jouråklagare.

Räddningstjänsten riktade in släckningsarbetet på själva pizzerian och puben i källaren, men också en förrådsdel dit elden verkar ha spridit sig. Elden är släckt men vid 18-tiden var det fortfarande för svårt att se omfattningen av skadorna. De befaras vara stora, enligt räddningsledaren Alf Axelsson

I huset finns också bostäder. Räddningschefen i beredskap, Ulf Axelsson, berättar att brandröken har påverkat de båda trapphusen i bostadsdelen olika mycket. En del av de boende har kunnat sova i sina hem under natten.

Det här är andra branden i Lycksele på kort tid som misstänks vara anlagd. I höst brann en carportlänga på Brännbergsvägen där ett 10-tal bilar förstördes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".