Porträtt av man  redaktionsmiljö
Tomas Wahlund blir ny kanalchef på Sveriges Radio Västerbotten.
Västerbotten

Wahlund ny radiochef i länet

Tomas Wahlund längtar norrut
0:54 min

Sveriges Radio i Västerbotten får en ny kanalchef. Det är Tomas Wahlund, som idag är programchef för nyheter och samhälle på Sveriges Radio Göteborg.

Tomas Wahlund har lång erfarenhet av både journalistiskt arbete och ledarskap, och han har tidigare bott i Umeå.

Tomas Wahlund är 47 år och arbetar sedan februari 2013 som programchef på Sveriges Radio Göteborg med ansvar för bland annat P4 Göteborg, P4 Extra helg och Ring P1.

Tomas Wahlund har arbetat inom Sveriges Radio i 14 år bland annat som nyhetschef, reporter och programledare på P4 Västernorrland och P4 Sörmland. Han har också arbetat som producent på P3 Nyheter och Ekot. Under flera år har han också haft det centrala uppdraget att samordna Sveriges Radios nyhetschefer.

-- Det känns hedrande och utmanande att få vara med och driva SR Västerbottens fortsatta utveckling inom hela programutbudet, inte minst med den nya beställningen för P4. Jag ser också verkligen fram emot att bli en del av områdesledningen i Norr.  

-- I Tomas Wahlund får Sveriges Radio Västerbotten en ledare med gedigen journalistisk kompetens och stor förmåga att skapa entusiasm och engagemang hos sina medarbetare. Jag är glad att Tomas bestämt sig för att återvända norrut igen och tror att han kommer att bli en utmärkt chef för Sveriges Radio Västerbotten, säger Eva-Britt Lennelöv, områdeschef Norr.  

Tomas Wahlund tillträder den 1 april. Han efterträder Karin Grönberg som valt att gå vidare till andra arbetsuppgifter på redaktionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".