Blåljuspå ett utryckningsfordon. Foto: Pontus Lundahl/TT
Foto: Pontus Lundahl/TT

Hektisk natt för polisen

Det blev en hektisk natt för polisen i Västerbotten. Bland annat så rånades en kvinna vid Minervaskolan på både väska och plånbok.

I Umeå rånades en kvinna på sin väska och mobiltelefon efter att hon blivit nedslagen av några ungdomar som hon slagit följe med. Kvinnan fick föras till sjukhus. Hennes väska hittades en bit ifrån platsen.

En man blev misshandlad i Umeå centrum efter att någon slängt en påse vatten i mannens huvud från en lägenhet. Mannen såg inte från vilken lägenhet påsen slängdes ifrån. Mannen kände sig, enligt polisen, groggy men behövde inte uppsöka sjukhuset. Mannen blev hemskjutsad av en polispatrull och en anmälan om misshandel är upprättad.

På Ålidhem i Umeå greps en person som försökte springa ifrån en taxinota. Han greps av en polis som var på väg hem från sitt arbete. Mannen ska förhöras efter att han nyktrat till.

Även i andra delar av länet har polisen haft händerna fulla.  I Skellefteå greps en man misstänkt för misshandel efter att han ska ha hamnat i dispyt med en person som besökt hans bostad. Mannen och gästen ska ha tillbringat kvällen hos mannen, men av någon okänd anledning så blev mannen irriterad på sitt besök och sparkade ut honom från sin bostad. Mannen ska förhöras senare.

I Myckle, strax utanför Skellefteå, har en man gripits efter att han ska ha hotat en annan man till livet. De båda männen känner varandra sedan tidigare.

I Umeå har nio personer omhändertagits för fylleri. Och i Skellefteå, Vilhelmina och Lycksele har totalt sex personer  omhändertagits för fylleri.

Marilén Karlsson

marilen.karlsson_sjoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".