2013, alpint, Jens Byggmark.
Cornelius Poppe/Scanpix.

Byggmark åtta i slalomen i Åre

Det blev en åttondeplats för Jens Byggmark i världscuptävlingen i slalom i Åre på söndagen. Efter ett andra åk där åkningen inte stämde fick Byggmark se flera svenskar hamna högre upp i resultatlistan, dock utan att någon lyckades ta en pallplats.

Det största utropstecknet var Calle Lindh. Han låg bara på 29:e plats efter första åket i slalomen i Åre, men slog till med ett kanonåk i andra och slutade sexa, dryga sekunden efter segraren Marcel Hirscher.

Den skadedrabbade 24-åringen fullföljde en alpin världscuptävling för blott andra gången i sin karriär. Calle Lindh var snabbast av alla i det andra åket och söndagens stora svenskrubrik i den alpina världen.

Mattias Hargin blev däremot bästa svensk i herrarnas slalom i Åre. 29-åringen slutade fyra bakom segrande österrikaren Marcel Hirscher, tysken Felix Neureuther och ryssen Alexander Khoroshilov.

Resultat, slalom (h), Åre
1. Marcel Hirscher 1.40.37
2. Felix Neureuther +0.10
3. Alexander Khoroshilov +0.15
4. Mattias Hargin +0.52
5. Axel Bäck +0.80
6. Calle Lindh +1.13

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".