Tekniska nämndens ordförande Ola Burström tankar bilen åt Ulrika Lindkvist. Foto: Linnea Hedelilja
Tekniska nämndens ordförande Ola Burström tankar bilen åt Ulrika Lindkvist. Foto: Linnea Hedelilja
Bränsle

Skellefteå kommun har sålt över en miljon liter i biogas

Ulrika passade på att tanka under firandet.
4:10 min

Och det firades med bullar och gratis biogas och det var tekniska nämndens ordförande Ola Burström som stod för tankningen. 

Än fast det var ballonger och bullar och gratis drivmedel var det få privatpersoner som kom dit, men en av de som passade på var Ulrika Lundkvist.

- Jag tänker att när det finns möjligheter till alternativ som är mer miljövänliga, då tycker jag att man kan passa på, säger Ulrika. 

Idag är det huvudsakligen kommunägda fordon som tankar på de två biogasstationerna som finns i Skellefteå. Och enligt Ola Burström, tekniska nämndens ordförande är det viktigt att kommunen visar vägen för medborgarna. 

- Vi måste göra någonting för att minska fossilberoendet. De allra flesta fordon drivs idag av fossila bränslen och vi vet att det också skapar en negativ effekt vad gäller klimatfrågan. Det är inte en lösning på problemet, men en del i en lösning. Vi måste bli oberoende av det fossila bränslet, säger Burström. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".