Offpist-åkare fast i timmar efter olycka

En skidåkare skadade ryggen i ett fall i Kittelfjäll på söndagseftermiddagen. Tre och en halv timme efter larmet hade mannen transporterats ner av fjällräddare. 

Det var vid 14.30 som den 26-årige offpist-åkaren föll och skadade ryggen. Räddningsarbetet tog tid eftersom det var svårt att ta sig fram till mannen.

--Efter mycket möda har vi fått ner honom. Terrängen var mycket besvärlig och det gick inte att ta sig dit med något fordon. De har lastat honom i en pulka och dragit ner honom till fots, säger Dan Andersson, vakthavande befäl vid Västerbottenspolisen.

Det var runt 15 minusgrader i Kittelfjäll på söndagseftermiddagen och  mannen var nedkyld efter timmarna på fjället. Han fördes med ambulans till Kittelfjäll hotell för att återställa kroppstemperaturen. 

Nu väntar vidare transport med ambulanshelikopter till Umeå eller Lycksele. Enligt Västerbottenspolisen är skadeläget oklart. Mannen har klagat på att han har ont i ryggen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".