Freddy Lidén vid sin lägenhet på Ersboda Foto: Anna Burén/SR.
Freddy Lidén köpte lägenheten för några hundra tusen för några år sedan. Nu är den värd flera gånger mer. Foto: Anna Burén/SR.
Tips från publiken

Mäklarna vill köpa Freddys lägenhet

Freddy: Många vill flytta hit
1:37 min

Ersboda i Umeå som tidigare dragits med ett dåligt rykte är på väg att bli ett allt mer populärt område och bostadspriserna ökar kraftigt.

Ersbodabon Freddy Lidén köpte en lägenhet för tre år sedan och för en tid sedan blev han uppringd av en mäklare.

– Vi blev uppringda av mäklarna som funderade på om vi hade någon tanke på att sälja vår lägenhet. Hon sa att det är många som vill flytta hit, säger Freddy Lidén.

Freddy och hans familj flyttade in här i radhusområdet med röda fönsterkarmar på Östra Ersboda för tre år sedan. Skog och kolonilotter runt hörnet.

– Det tar bara fem-tio minuter så är du nere på stan med buss här. Och sen har du nära till naturen, säger Freddy.

Mäklaren Lars Bäckström säger det finns ingenstans i Umeå där priserna ökar så mycket just nu som på Ersboda. Tidigare var det svårt att sälja här men nu köper folk innan visningarna. Bostadspriserna har ju ökat kraftigt i Umeå och pressas nu upp också i denna stadsdel.

Och Freddy Lidén verkar ha gjort en bra affär.

– Vi köpte för 300 000 för tre år sedan och nu för en vecka sedan gick en liknande lägenhet för 1 miljon här, så det har stigit kraftigt, säger Freddy Lidén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".