Edward Riedl och Elisabeth Björnsdotter Rahm. Foto: Peter Öberg, Sveriges Radio.
Edward Riedl och Elisabeth Björnsdotter Rahm. Foto: Peter Öberg, SR.
Politik

Länsmoderater sätter stora förhoppningar till Kinberg Batra

"Vi ser goda möjligheter att få ett bra inflytande"
2:04 min

I morgon väljs med stor sannolikhet Anna Kinberg Batra till ny partiledare för Moderaterna. Ett bra val tycker länsmoderaterna Edward Riedel och Elisabeth Björnsdotter Rahm.

- Västerbotten var det län som var först ut att nominera Anna Kinberg Batra. Det gjorde vi utifrån att hon är en kompetent lagbyggare som kan fortsätta att utveckla Nya moderaterna, samtidigt som hon också ser hela Sveriges utmaningar.

- I ett Västerbottensperspektiv ser vi goda möjligheter att få bra inflytande. Anna har varit duktig på att vara ute och resa i landet, och en av de ledande moderaterna som besökt Västerbotten mest frekvent. 

Mest känd i media har Anna Kinberg Batra blivit för ett uppmärksammat citat i valrörelsen 1998, då hon sa: "Stockholmare är smartare än lantisar tycker jag".

Men Edward Riedl har inga farhågor när det gäller det här citatet:

- Inte alls. Det är snarare skapat medialt från politiska motståndare från något dumt hon sa för snart 20 år sedan. Jag brukar säga att den av oss som inte sagt något dumt de senaste 20 åren kan börja att räcka upp handen. Jag kommer inte göra det iallafall. 

Elisabeth Björnsdotter Rahm, moderat i Lycksele, satt med i den valberedning som tog fram förslaget till ny partiledare och har stora förhoppningar: 

- Jag har väldigt stora förhoppningar på att vi imorgon ska välja Anna Kinberg Batra som vår första kvinnliga partiledare. Och som dessutom ska kunna fortsätta driva den moderata utvecklingspolitiken. 

Edward Riedl betonar de personliga kontakter han har med Kinberg Batra:

- Jag och Anna har känt varandra under lång tid. Det är alltid bra när man har goda ingångar till sin partiledare, säger Edward Riedl. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".