Malin Levander jobbar på brevterminalen i Umeå och var i kontakt med det misstänkta pulvret igår. Foto: Privat
Malin Levander jobbar på brevterminalen i Umeå och var i kontakt med det misstänkta pulvret igår. Foto: Privat
Umeå

Malin larmade polisen om misstänkta pulvret

"Vi fick börja medicinera"
4:03 min

Malin Levander som jobbar på brevterminalen i Umeå var en av sex personer som kom i kontakt med det misstänkta pulvret. Det var också hon som larmade polisen. 

- Jag kontaktade polisen, och det blev full fart. De spärrade av hela terminalen. Vi fick inte gå ut eller in, utan skulle vara kvar och invänta besked, säger Malin Levander. 

Hur var det? 

- Vi försökte ha information varje timme med personalen. Många gånger hade vi inte så mycket att säga. Vi såg till att det fanns lunch och middag. Känslan var att stämningen var god. 

Vad gjorde ni under de här timmarna?

- Till en början kunde vi jobba på som vanligt. Sedan fick vara i lunchrum och konferensrum. En del spelade kort, en del satt och läste. Det finns inte så mycket att välja på.

Var du orolig? 

- Nej, jag kände mig rätt lugn. För mig gick tiden fort. Men många medarbetare upplevde nog att det var många timmar att vänta.

- Vi var sex personer som varit i kontakt med mjölet. Vi fick börja medicinera ifall det skulle varit något annat. 

Sen på kvällen fick ni till slut komma ut. Hur var det?

- Det var otroligt skönt när vi fick veta att det med stor sannolikhet var mjöl. Det kändes jättebra när alla äntligen kunde få gå hem. 

- Det känns också jättebra att man faktiskt löpte hela linan ut och verkligen kollade vad det var. Det kunde ju ha varit något annat.

Det blev ett lyckligt slut.

- Absolut. Fantastiskt bra har det gått, och det är vi evigt tacksamma för.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".