Dödsolycka tåg
1 av 2
Här dödades tre personer under lördagsförmiddagen. Foto: Lennart Sundwall/SR
Kerstins Udde
2 av 2
Vid Kerstins Udde samlade kommunens Posamgrupp alla som behövde stöd. Foto: Lennart Sundwall/SR

Mamma och två barn döda efter tågolycka i Trehörningsjö

Tågolyckan Trehörningsjö
3:11 min

Tre personer omkom efter att ha blivit påkörda av ett tåg i Trehörningsjö i Örnsköldsviks kommun. 

Olyckan skedde strax efter klockan tio i förmiddags. Nu bekräftar Migrationsverket att en av de döda är en kvinna från ett asylboende i närheten.

-- Vi kan bekräfta att det rör sig om en kvinna som bodde på ett asylboende, säger Johanna Måhlén på Migrationsverkets presstjänst.

En anställd vid asylboendet berättar för TT att kvinnan, som nyligen anlänt, och hennes två små barn gick ut på förmiddagen. Personal från Migrationsverkets mottagningsenhet i Kramfors är på väg till Trehörningsjö.

– Vi finns på plats om det skulle behövas hjälp, säger Måhlén.

I övrigt är uppgifterna kring vad som har hänt är än så länge knapphändiga. Polispersonal på platsen håller på att utreda olyckan.

-Jag kan varken bekräfta identiteter eller hur olyckan har gått till, säger Wolfgang Weil, polisens insatsledare. Vi har förhör att hålla, vi ska prata med lokföraren innan vi kan få en helhetsbild hur olyckan gått till.

Ett stort antal personer blev vittnen till olyckan, och nu arbetar räddningstjänsten med att ta hand om dessa vittnen och lokföraren.

Senare under eftermiddagen samlade kommunens Posamgrupp en grupp av människor som behövde hjälp. Sammankomsten hölls vid Kerstins Udde där de asylboende har sin hemvist sedan några veckor.

Bosse Eklund bosatt i Trehörningsjö var en av dessa:

– Jag hjälper de asylboende på veckorna med allehanda saker, säger Eklund. På lördagsförmiddagen höll jag på att hjälpa en en familj i en stuga som hade besvär med sin TV. Då ringde man från receptionen och sa att någon blivit påkörd.

Eklund satte sig i bilen och var snabbt framme vid olycksplatsen.

– Det känns så onödigt att en sådan här olycka inträffar då det finns bommar och signaler vid övergången, säger Bosse Eklund.

Hur mår du nu några timmar efter olyckan?

– Jag är fruktansvärt slut på, avslutar Bosse Eklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".