Möten och mat när Västerbotten intar Grand

Kommunikationschefen: det är mötena som är det viktiga
1:11 min

Under tre veckor ska Västerbottens utveckling för 25:e gången stå i fokus i huvudstaden. På Grand hotell dukas Västerbottensbuffén upp, och det bjuds till möten med hopp om goda relationer.

– Jag är övertygad om att Västerbottensbuffén under ledning av Ella Nilsson kommer att bli fantastiskt fin och representativ för vårt län, men det är mötena som är det viktiga och som jag ser fram emot, säger Thomas Hartman, kommunikationschef på Region Västerbotten.

I år är det 25-årsjubileum för Västerbotten på Grand, och det satsas 1,6 miljoner från Region Västerbotten och Länsstyrelsen. 200.000 mer än förra året.

Varje år utvärderas deltagandet, och så här långt har man alltså landat i att det är värt det.

Man kan till exempel väga Västerbottensveckorna mot andra typer av marknadsföringsinsatser – och i valet mellan att bygga relationer och att till exempel köpa annonser väljer Hartman mötena och deras möjligheter.

– Vi har bedömt det som att det här är en bra insats och en bra arena, det är därför vi gör det här för 25:e året i rad.

Ett annat värde är att leverantörer från länet får visa upp sig på Grands meny, där allmänheten under tre veckor får äta västerbottnisk fisk, ost etc. 

Invigningsdagen avslutas med en middag, med vin och öl, för 220 gäster. Prislapp 168.000 kronor.

– De som bjuds in är representanter för politik, näringsliv, akademi och det civila samhället. Vi försöker få till en bra mix från norra Sverige och Västerbotten och södra Sverige och huvudstaden. De som får komma är sådana som vi redan har påbörjat ett arbete med eller förväntar oss att förhoppningsvis kunna hitta nya möjligheter att bygga relationer till, säger Thomas Hartman och nämner en tidigare gäst, den indiska ambassadören.

– Det blev en delegationsresa upp till Västerbotten och att vi ordnade India Day tillsammans med Umeå universitet och Indiska ambassaden.

– Det blev besök i både Umeå och Skellefteå för att titta på företag osv. Vart det tar vägen har vi ännu inte sett slutet på, säger Thomas Hartman, kommunikationschef på Region Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".