En vy över Storvindeln
Sorsele bjuder på vidder som lockar turism. Foto: Örjan Holmberg/SverigesRadio
Sorsele

Sorsele kommun betalade för Pontares låtlansering i tv

0:38 min

Tv-filmen "Sången från Vindelfjällen" med Roger och Vincent Pontare som visades under julhelgen betalades med en rejäl slant av Sorsele kommun. En kvarts miljon gick till ett produktionsbolag i Stockholm.

På annandagen visade SVT filmen Sången från Vindelfjällen. Filmen var delvis inspelad i Ammarnäs och visade vita fjällvidder, samt några intervjuer med ammarnäsbor. Men huvudsakligen handlade filmen om Roger Pontare och hans son Vincent. Temat var att komma hem, dels att Roger Pontare känner hemkänsla i Sorsele kommun och dels att han och Vincent för första gången samarbetar om ett musikprojekt. Och Sången från Vindelfjällen sammanfaller med lanseringen av Roger Pontares nya skiva.

Det framgår inte att SVT visar en film som enligt Sorsele kommun är reklam. Kommunen har betalat ett produktionsstöd på 223 750 kronor och en helikoptertransport för 24 000 kronor. Pengarna har tagits av bygdeavgiftsmedel som ska kompensera för skador som vattenkraften orsakat.

Att få visa vyerna från Ammarnäsfjällen i tv var värt 250 000 tycker Caisa Abrahamsson som var ordförande i kommunstyrelsen när beslutet togs. Det är en marknadsföringsinsats som gynnar Sorsele och vi får använda en trailer från filmen för fortsatt marknadsföring, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista