Centerpartiet i Storuman efter valsegern i höstas.
Centerpartiet i Storuman efter valsegern i höstas. Foto:Örjan Holmberg/SverigesRadio
Storuman

Centerfästet i Storuman gillar partiets nya integrationspolitik

Patrik Person Storumancentern ser nya möjligheter
2:45 min

Centern vill ge kommunerna en ärlig chans att ta emot fler flyktingar. En stor del av partiets förslag till ny integrationspolitik ägnas åt det.

Att kommunerna garanteras full kostnadstäckning för flyktingmottagningen och att vi snabbare kan hitta och ta vara på kunskaper som flyktingarna har är det bästa. Jag är övertygad att våra väljare är lika glad som ja för de här förslagen, säger Centerpartisten Patrik Persson som är ordförande för Omsorgsnämnden i Storuman. Han besöker Centerns kommundagar i Norrköping idag. Där presenterade Centerpartiet som det tredje allianspartiet efter Kristdemokraterna och Folkpartiet sina förslag till en ny integrationspolitik. Partiledaren Annie Lööf betonar att Centern inte sneglar åt Sverigedemokraterna som vill minska flyktingmottagningen. Det handlar om att flyktingarna snabbare ska få jobb och bättre boende.

Det är en lista med 20 förslag varav 6 stycken handlar om att kommunerna ska få bättre stöd av staten att ta emot flyktingar tycker Centern. Det 6 förslag som riktas till kommunerna är:

• Inför intensivkurser i svenska för alla nyanlända barn.

• Ge full ekonomisk kompensation till kommunerna.

• Krav på tidig samverkan från Migrationsverket.

• Säkerställ att Migrationsverket kan driva asylboenden i egen regi.

• Reformera beräkningsgrunden för läns- och kommuntal.

• Möjliggör alternativa boendeformer för ensamkommande flyktingbarn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".