Polisbil. Foto: Lennart Odhström, Sveriges Radio.
Foto: Lennart Odhström, Sveriges Radio.
Västerbottens län

Morgontidig misshandel på Ålidhem

Enligt polisen har det varit en ganska lugn inledning av helgen. Enda stora undantaget är en misshandel på Ålidhem i Umeå strax efter halv fem på morgonen. 

 En man larmade SOS alarm om att han blivit misshandlad utomhus av tre män, bekanta skjutsade den slagne till NUS. Polisen har letat under morgonen i området utan att ha hittat några misstänkta.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel i nuläget eftersom tillhyggen användes. Jourhavande förundersökningsledaren Ola Kleinert säger att man utreder saken och att man har gott hopp om att hitta gärningsmännen.

I Skellefteå omhändertog polisen en man som uppträtt mer än lovligt ovårdat under inflytande av alkohol. Mannen hällde en öl över en kvinna på en krog, han fick sova ruset av sig i en fyllecell.

I Hemavan omhändertogs en berusad man av polisen och placerades i en fyllecell. Han är dessutom misstänkt för sexuellt ofredande och misshandel. Han ska ha tafsat på en kvinna och viftat till en annan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".