Skidor

Teodor Peterson tog SM-silver

Teodor Peterson - tog SM-silver
1:37 min

Efter en svag prolog på SM-sprinten i Ånnaboda fick Teodor Peterson fart på skidorna i kvarts-, semi- och finalen. IFK Umeå-åkaren kom tvåa efter Emil Jönsson som vann klart.

I den inledande prologen hade Teodor 21:a tid och var ca 14 sekunder efter Emil Jönsson som var snabbast.

Men efter omvallning och i kampen man mot man visade Teodor Peterson gryende form i och tog sig enkelt vidare från såväl kvarts- som semifinal. I finalen var det Emil Jönsson som höll i taktpinnen och vann enkelt, men den som följde längst och bäst var Teodor Peterson som hade klar marginal bakåt på sin silverplats.

Efter tävlingarna togs också den svenska VM-truppen ut till tävlingarna i Falun om drygt två veckor och Teodor Peterson fick som väntat förtroendet från landslagschefen Richard Grip.

I damtävlingen vann Hanna Falk från Ulricehamn en överlägesen seger och på fjärde plats kom IFK Umeås Linn Sömskar som bara vara tiondelar från att få kliva upp på pallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".