Cocker Spaniel. Foto: Francis Vachon/TT
Foto: Francis Vachon/TT

Över 80 hundar i huset

Huset fullt av hundar
1:09 min

Imorgon börjar en ny rättegång mot en kvinna i Västerbotten som anklagas för att ha brutit mot djurförbudet hon dömdes till 2007. Kvinnan hade då haft över 80 cockerspaniel-hundar i sitt hus.

Det var nog mycket skall hemma hos 66-åringen och hennes man, när 85 cocker spaniel-hundar sprang omkring i huset.

2007, efter många turer och år av varningar, tyckte kommunen och länsrätten att det fick vara nog och delgav 66-åringen en dom om fördbud att ha djur. Men förbudet omfattade inte hennes man.

Paret har fortsatt ha hundar hemma och när kommunen genomförde sitt senaste besök fanns det 22 cocker spaniel-hundar i deras hus. Men eftersom mannen inte var förbjuden att ha hundar, var det här alltså helt okej.

Nu anklagas 66-åringen däremot på nytt, den här gången för att hon ska ha brutit mot sitt djurförbud. Enligt vittnen har hon bland annat varit ute och rastat hundarna och ensam fraktat djuren långa sträckor.

Straffskalan för brott mot djurskyddslagen innefattar allt från böter till två års fängelse. Återstår alltså att se vad tingsrättens dom blir efter morgondagens förhandlingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".