Pia Diaz Bergner. Foto: Helena Ramfjord/Sveriges Radio
Det är en berättelse som ger hopp, säger Pia Diaz Bergner. Foto: Helena Ramfjord/Sveriges Radio
Umeå

Nominerad till bästa skildringen av barncancer

Lauri Erikoinen: "Kul men oväntad överraskning"
2:27 min

Om några veckor vet vi vem som får Barncancerfondens journalistpris 2014 för den bästa skildringen av barncancer i tidningar och i etermedia.

De tre finalisterna i kategorin etermedia är Lilla Aktuellt, med reportaget "Bästa vänner trots sjukdomen". Kalla Fakta, med reportage om leukemisjuka Gustav 4,5 år och Sveriges Radio Västerbotten, med "Lauri besegrade cancern som barn", med berättaren Lauri Erikoinen, som P4 Västerbottens Pia Diaz Bergner producerat.

- Jag hörde Lauri Erikoinen på ett poetry slam i Umeå när han framförde sin berättelse på en pub. Den var så gripande. 
Pia Diaz Bergner, producent

Lauri Erikoinen deltog också med den här berättelsen på Berättarfestivalen i Skellefteå. Han är egentligen en komiker som gav sig in på berättandets arena och blev rätt förvånad över att så lite var sant, så han valde att ta fram sin egen sanna berättelse om kampen mot leukemi som barn. Ett väldigt angeläget ämne tycker Pia, som ville att fler skulle få höra den.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".