Mobackenskolan
Mobackenskolan Foto Magnus Bergner/ SR
Skellefteå

17 elever på Mobackenskolan flyttas på grund av dålig inomhusmiljö

Dålig innomhusmiljö gör att 17 elever i årskurs två på Mobackenskolan i Skellefteå flyttas till Medleskolan. Skolledningen säger att det är en försiktighetsåtgärd och att det är viktigt att hålla ihop klassen.

Fastighetskontoret har arbetat med Mobackenskolans inomhusmiljö sedan 2013 och bland annat genomfört fuktmäningar och bytt en del golv.
Nu har några elever och en del av personalen klagat över utslag och röd hud, och skolledningen har därför beslutat att alla 17 elever i årskurs två flyttas till Medleskolan. Eleverna får åka buss från Mobackenskolan till Medle.

- Vi vet inte hur länge eleverna i årskurs två ska ha sin undervisning i Medle men ambitionen är att hitta en annan lokal i närområdet på Mobacken efter sportlovet, säger fastighetschefen Fredrik Nilson.

Fastighetskontoret har nu beställt en extern miljöutredning som ska vara klar i början av april. Fastighetschefen Fredrik Nilsson säger att han hoppas hitta orsaken till Mobackenskolans miljöproblem, men att det oftast är svårt att hitta något konkret. När det gäller framtiden för skolan så hänvisar skolledningen och Fredrik Nilsson till den kommande rapporten.

Det här läsåret går 129 elever på Mobackenskolan, och i samband med att Kaplanskolan byggs om från gymnasieskola till en grundskola för F-9 så byggs Mobackenskolan om och anpassas till en F-3 skola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".