Återfallsförbrytare enligt åklagare

Tjuv gjorde flertal inbrott - stal lastbil som han körde berusad
1:17 min

En 27-årig man åtalas nu för en lång räcka brott begångna i Umeå under perioden maj till november 2014. 

Enligt åklagaren har han bland annat i juli stulit en lastbil på Västerslätt som han kört berusad utan körkort. Färden gick till Västra Kyrkogatan där han passade på att begå inbrott i en bostad.

I samband med gripandet hittades stöldgods från ett inbrott på Västra Brinkvägen och enligt åklagaren har han antingen stulit det själv eller sysslat med häleri. Enligt åklagaren har mannen även gjort inbrott på Östra Strandgatan i maj och i juni hävdar åklagaren stal han en bil på Skolgatan. I samband med den stölden backade han på ägarens andra bil.
Många ingrott
Nästa gång mannen greps och anhölls var den sextonde november efter ett inbrott på Skolgatan. Dessförinnan hann han med att stjäla en bil den första november och denna gång hade han 1,48 promille alkohol i blodet och brottet anses som grovt eftersom han i hög fart körde in en taxibil i en rondell utanför Universitetssjukhuset.
Åklagaren begär att mannen ska utvisas ur landet och inte få återvända under fem år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".