Umeå

Miljöpartisterna fortsatt osams efter extra årsmöte

1:39 min

Igår höll Miljöpartiet i Umeå extra årsmöte och de interna stridigheterna fortsätter. Detta trots att cirka 80 procent godkände ledningsgruppens förslag till verksamhetsplan.

Fyra medlemmar reserverade sig, de menade att beslutet var odemokratiskt eftersom medlemmarna på mötet inte kunde komma med nya förslag till verksamhetsplanen

De som reserverade sig var Malin Forss ledamot i kommunfullmäktige, språkrören för Grön Ungdom i Västerbotten, Liv Rydell och Khalil Karimi samt medlemmen Owen Laws.

Han pekar särskilt ut riksdagsledamoten Jabar Amin för ha hindrat medlemmarna att komma med tillägg. Detta genom att ställa detta som förslag och det fick stöd med röstsiffrorna 20-15 enligt Owens Laws.

Jabar Amin vill inte kommentera saken utan hänvisar till ledningsgruppen.

Mia Winroth vice sammankallande för ledningsgruppen säger i ett pressmeddelande att:

--Det är glädjande att notera att så stor andel av extra årsmötet ställde sig bakom ledningsgruppens förslag till verksamhetsplan, det tackar vi för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista