Swedbank-skylt. Foto: Markus Dahlberg/TT
Swedbank tar ner skylten i Tärnaby. Foto: Markus Dahlberg/TT
Tärna

Protestlistor mot banknedläggningen i Tärna

"Jag är ingen internet-tant."
1:37 min

376 personer har skrivit på protestlistor mot Swedbanks beslut att stänga bankkontoret i Tärnaby. I en skrivelse till bankens ledning kräver Tärnaborna att banken omprövar beslutet.

I sin skrivelse påpekar Tärnaborna Margareta Sund-Banemark, Jarl Folkesson och Runar Frohm att Tärna är ett expansivt område med stor besöksnäring.
De skriver också att det inte går att ersätta bankkontorets tjänster med digitala tjänster i ett område där internetuppkopplingen inte är tillförlitlig.

Istället föreslår de att banken borde bygga ut kontoret och överföra en del av de administrativa uppgifterna till Tärna från andra orter.

– Det är inte rimligt att vi ska behöva åka 13 mil enkel resa för att få tag på en bank, säger Margareta Sund-Banemark.

– Vi ska väl ha samma service och kommunikationer som alla andra som bor och betalar skatt i det här landet. Vi ska åtminstone ha tillgång till en bankomat så vi kan ta ut kontanter. Vi bor väl inte i Grekland heller?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".