Glasstillverkning med flytande kväve på smakfestivalen. Foto: Helena Ramfjord/Sveriges Radio
Glasstillverkning med flytande kväve på smakfestivalen i Umeå 2014. Foto: Helena Ramfjord/Sveriges Radio

Bondens år på Umeå Smakfestival 2015

1:52 min

När Umeå Smakfestival startar idag så är det en större och längre festival som väntar besökarna.

I år fokuserar smakfestivalen på producenterna bakom maten. 

−Det här ska vara en trevlig festival men det finns också en hemlig agenda. Folk kanske ska fundera lite när de gör sina val i butiken att supporta de som lever och verkar häruppe, säger Anna Axelson, programproducent för Umeå Smakfestival.

Nytt för i år på Smakfestivalen: 
- En extra dag, 10-13 september
- Ny plats, flyttat från Renmarkstorget till Rådhustorget
- Större yta med fler utställare och restauranger 
- Tydligare fokus på matens ursprung

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista