Kristineberg

Oklar brandorsak i Kristinebergsgruvan

1:28 min

Än så länge är det oklart vad som orsakade fordonsbranden nere i Kristinebergsgruvan i lördags.

Det var ett av Bolidens fordon som började brinna, och det fordonet ska nu undersökas av polisen och av Bolidens personal.
I går fanns Polisen och Boliden egna brandsäkerhetsexperter på plats i Kristineberg. Dessutom den konsult som Boliden anlitade efter branden för två år sedan.
– Dom var i gruvan och besiktigade platsen där den utbrända bilen stod för att se om vi kan få någon information som kan bidra till utredningen av brandorsaken, säger Sunniva Haugen som är chef för Bolidens gruva i Kristineberg


Teknisk undersökning
Under dagen kommer fordonet att plockas upp från gruvan och det blir sedan Polisen som gör den första tekniska undersökningen innan Boliden kan påbörja en egen undersökning.
– Det vi gör nu är att vi intervjuar de som var i området där den brann för att se om vi kan få någon information där, så det jag kan säga är att vi startat den interna utredningen men att vi inte vet brandorsaken idag, säger Sunniva Haugen

Hon säger att nödlägesberedskapen fungerade bra i samband med olyckan, men att den kommer att ses över för att se om den kan förbättras.
– Det som också är väldigt viktigt är att vi tittar på brandrisken. Vi var duktiga på att hantera incidenten när vi fick branden men vi ska ju försöka se till att det inte brinner, säger Sunniva Haugen.