Västerbotten

SDU i länet tar ställning i konflikten

1:10 min

Ordföranden för SDU i Västerbotten, Tobias Lindgren bryter med det gamla ungdomsförbundet.

I helgen beslutade Sverigedemokraterna att bryta relationen med deras nuvarande ungdomsförbund SDU efter en lång konflikt mellan parterna. Det är ännu inte klart hur de drygt 100 medlemmarna i SDU Västerbotten kommer att agera, men ordförande Tobias Lindgren tror att dom flesta kommer, precis som honom själv, att lämna det som kommit att kallas det gamla SDU.

– Jag har fullt förtroende för partistyrelsens omdöme i den här frågan och jag står bakom deras beslut. Jag ser fram emot den nya uppstarten av det nya förbundet, säger Tobias Lindgren.

Ett nytt ungdomsförbund med samma namn, Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU), ska bildas enligt partiet. Trots att konflikten fått stor medial uppmärksamhet säger Tobias Lindgren att han tycker att konsekvenserna är positiva.

– Vi drar mycket bra saker ifrån det och det är att vi får starta om på ny kula och många av de personer i gamla styrelsen som har motarbetat partiet, kan vi nu göra oss av med kan man säga. De får driva vidare sin ideologi och politik i det gamla förbundet hur mycket de vill, så de ger oss en chans att starta om på ny kula helt enkelt.