Blodspår från knivattacken i lastbilen. Foto: Åsa Sundman/SR
Blodspår från knivattacken i lastbilen. Foto: Åsa Sundman/SR

Knivmannen åtalas för flera brott

Nu åtalas den 26-årige man som bland annat attackerade och knivskar en lastbilschaufför på Kolbäcksleden i Umeå den 6:e augusti i år.

Samma dag hotade även en familj på Ålidhem i Umeå och misshandlade sedan familjens vuxna son. Polisen sökte intensivt efter mannen med hundar, och mannen kunde gripas senare på kvällen.

Den 6:e augusti i år krossade mannen framrutan på en lastbil på Kolbäcksleden i Umeå med en sten och  knivhögg sen chauffören i armen. För den händelsen åtalas han för grov misshandel och skadegörelse.

Tre dagar tidigare var mannen agressiv mot en person på ICA Maxi i Umeå, och för det åtalas han för ofredande och olaga hot. Han ska ha sagt: "Du ska passa dej".

Den 5 augusti hotade han en person på Matematikgränd i Umeå med kniv och hotade att skada eller döda personen och dennes hund. För det åtalas mannen för olaga hot.

Han åtalas även för ringa narkotikabrott efter att olovligen ha  brukat cannabispreparat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".