Vindeln

Ung man avled i trafikolycka

1:27 min

En pojke född 1997 dog i natt i en trafikolycka strax söder om Vindeln.

Ytterligare tre män födda mellan 1995 och -97 fördes svårt skadade till Norrlands universitetssjukhus där två av dem vårdas på intensivvårdsavdelningen. Den tredje är inlagd på vårdavdelning.

– I nuläget vet vi inte riktigt vad som hänt och vi har kvar att höra de inblandade personerna och vi har haft tekniker på plats i natt för att försöka utröna vad som hänt, säger Magnus Eklund som är polisens jourhavande förundersökningsledare.

Polisen kommer även att försöka klarlägga olycksbilens hastighet, och enligt polisen var inga andra fordon inblandade i olyckan.
– Vi har inga uppgifter att det ska vara något annat fordon inblandat och inte heller något djur, men det är lite för tidigt att uttala sig om och vi måste hålla förhör med inblandade , men jag kan också nämna att vi har inlett en förundersökning om vållande till annans död, säger Magnus Eklund

Svenska kyrkans församlingshem i Vindeln håller öppet för anhöriga och allmänheten idag lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista