Jocke Vanström visar hur köttbullemaskinen fungerar. Foto: Linnea Hedelilja
Jocke Vanström visar hur köttbullemaskinen fungerar. Foto: Linnea Hedelilja
Skellefteå

Ny köttbullemaskin till lasarettet

3:59 min

Skellefteå kommun tar över mattillverkningen från landstinget och tillsammans skapar de ett storkök.

Storköket ligger nämligen på Skellefteå lasarett, alltså landtingets lokaler, men det är kommunen som sköter om själva verksamheten, där man gör över 1 000 portioner mat varje dag som går ut till vårdavdelningarna och äldreomsorgen i kommunen.

- Storkök är ju bra, så länge som man har den filosofin att man vill jobba och göra det mesta från grunden tycker jag, säger Peter Gustavsson, enhetschef för storköket på Skellefteå lasarett.

För att kunna hinna med att göra alla portioner mat från grunden behöver de också lite maskinell assistans, vilket innebär att de köpt in en köttbullemaskin till storköket. Och själv uppger Gustavsson att filosofin de har om att göra det mesta från grunden, går ganska bra.

- Det går framåt. Vi har ju satt upp mål och ett av dem är att kunna tillhandahålla egentillverkade biffar de gånger det är biffar på matsedeln. Och sen ska vi bygga på målen efterhand, det är vår plan, säger Gustavsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista