Polishuset i Umeå. Foto Kristina Milton/SR.
Polishuset i Umeå. Foto Kristina Milton/SR.

Polis grep tjuv som försökte stjäla mobil av rullstolsburen

Polisen i Umeå grep vid tvåtiden en man på Rådhustorget misstänkt för att ha försökt stjäla en mobiltelefon från en rullstolsburen person.

När polisen visiterade honom på polishuset hittades en mobiltelefon som tidigare under kvällen anmälts stulen. Mannen ska förhöras när han nyktrat till.

En 28-årig kvinna anhölls igår kväll i Umeå misstänkt för stöld.

Hon togs in till förhör efter att polisen känt igen henne på bilder från en Intersportbutik där hon i måndags stal saker. Vid en husrannsakan hittades en mängd stöldgods, bland annat en cykel värd minst 25 000 kronor, elektronisk utrustning och dessutom narkotika.

Kvinnan är välkänd av polisen sedan tidigare.

Två personer slogs på Vasaplan vid halv ett i natt. När polisen kom dit hittade de igen en av de inblandade Han hade skador i ansiktet, men vill inte göra någon anmälan. Polisen omhändertog den för fylleri ,men togs först till akuten för kontroll av skador och en anmälan om misshandel skrevs.

Vid fyratiden i morse gjordes ett inbrott på Mariehemsgården i Umeå. En fönsterruta hade krossats. Vad som stulits är ännu inte känt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista