Skellefteå

Ryan Air slutar att flyga från Skellefteå

1:29 min

Flygbolaget Ryan Air slutar att flyga mellan Skellefteå och London.
Därmed lämnar Ryan Air Skellefteå flygplats.

Våren 2011 började Ryan Air att trafikera Skellefteå flygplats, först med en direktlinje till Girona utanför Barcelona och det senaste året direktflyg till Stansted utanför London. Enligt Skellefteå flygplats så har 110 tusen resenärer åkt till eller från båda destinationerna.

Men nu lämnar Ryan Air Skellefteå Flygplats, och enligt bolaget så handlar det om brist på flygplan och att andra marknader prioriteras.
– Det känns givetvis jättetråkigt, säger Robert Lindberg som är VD för Skellefteå Flygplats. Man säger till mig att man är väldigt nöjd med Skellefteå och Svenska Lappland och man har för avsikt att man har för avsikt att komma tillbaka när man har mer kapacitet, säger Robert Lindberg.

Tapp
Robert Lindberg säger att det här innebär ett mindre kapacitetstapp för Skellefteå Flygplats på mellan 5-10 procent. Han flaggar också för nya linjer som mer än väl kommer att kompensera tappet. Men tappet av London svider.
– Det är synd att vi tappar en destination som London som är väldigt viktig både för in och utresor, säger Robert Lindberg.