Ishockey

Björklöven visade fortsatt vinnarform på hemmaplan

1:47 min

Björklöven reste sig efter storförlusten borta mot Tingsryd och vann med 3-0 mot Vita Hästen efter ett mål i varje period.

Storspel i målet av Kevin Lindskoug och effektivitet framåt var segerreceptet.

En poäng var skillnaden mellan Vita Hästen och Björklöven före kvällens match. I den jämna tabellen innebar det en skillnad på tre placeringar med Vita Hästen på åttonde plats, lika med kvalplats, och Björklöven på elfte. Mycket att spela för, alltså.

Och det var ett motiverat hemmalag som kom ut på isen. Efter en ganska lugn inledning kunde Björklöven kunde ta ledningen i power play i periodens sista minut. Ett riktigt drömmål, där Alex Hutchings kunde avsluta genom att lyfta in pucken i nät efter klapp-klapp spel mellan hemmaspelarna. Sedan fortsatte Björklöven målskyttet i den andra perioden. Viktor Ekeståhl-Jonsson kunde stå framför mål och styra in Stefan Öhmans passning. Samme Öhman fastslog sedan slutresultatet med ett mål i tom kasse i sista perioden.

—  Vi kan inte bara snacka. Vi måste jobba för det också och det tycker jag vi gjorde ikväll, säger Björklövenbacken Tommy Wargh.