Busstorget Östersund
Pojken stod och väntade på bussen tillsammans med sin mamma och ett syskon när en främmande man började sparka honom så att han fick allvarliga skador. Foto: Sveriges Radio.

Tvåårig pojke i Östersund utsatt för grovt våld på busstorget

Polisen: "Man blir illa berörd"
2:31 min

Under torsdagskvällen blev en tvåårig pojke nersparkad på busstorget i Östersund.

En okänd man gick fram till pojken, som stod tillsammans med sin mamma och ett syskon. Mannen knuffade omkull pojken och sparkade på honom.

– Barnet skadades så allvarligt att han fick föras till sjukhus men i nuläget kan polisen inte säga någonting om pojkens skador, säger polisens vakthavande befäl Mikael Abramsson.

Händelsen är rubricerad som mord- alternativt dråpförsök.

Enligt polisen ska gärningsmannen ha cyklat från platsen och ett vittne ska ha försökt springa ifatt honom.

Nu kommer polisen att förhöra mamman om händelsen och man söker i sina register för försöka ta reda på vem gärningsmannen kan vara. 

Polisen vill gärna komma i kontakt med vittnen till händelsen, särskilt den person som försökte springa ifatt gärningsmannen.

Enligt flera vittnen som polisen har förhört under kvällen ska mannen som sparkade pojken ha varit klädd i busschaufförskläder. 

På Östersunds sjukhus säger man natten till fredagen att pojken mår efter omständigheterna bra och att hans skador är lindriga. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".