Hagamannens misstänkta misshandlare frias

1:09 min

Det blev friande dom för de tre män som misstänktes ha misshandlat Hagamannen på ett elevboende i Övertorneå i augusti.

Det var i somras som Hagamannen överfölls och misshandlades av tre män vid ett elevboende i Övertorneå i Norrbotten. Han blev slagen och sparkad och en del av slagen utdelades med en golfklubba.

Den grova misshandeln inträffade mindre än en månad efter att Hagamannen släppts från ett långt fängelsestraff för flera grova våldtäkter och två mordförsök.

Det är den bristande bevisningen som gör att Haparanda tingsrätt friar alla tre män för misshandeln av den så kallade Hagamannen. I domen skriver rätten att de kan fastslå att han har blivit misshandlad med knytnävsslag och med slag med golfklubba och att misshandeln har gjorts av flera gärningsmän. De tre åtalade har varit på platsen men det går inte att säkra uppgifterna om vilka som deltagit i misshandeln

De bevis som åklagaren hade var vittnen. Men rätten menar att deras utsagor skiljer sig för mycket mellan vad de sagt i förundersökning och vad som framkom i tingsrätten och att de genomgående uppgett att de inte minns det som de sagt i förundersökningen. Det gör att de inte kan lägga någon större betydelse vid uppgifterna.

Slutligen konstaterar tingrätten att bevisningen inte är tillräcklig för att fälla de tre åtalade.