Porträtt av man  redaktionsmiljö
Tomas Wahlund svarar på frågor om årets nya rimstuga. Foto: Sveriges Radio Västerbotten.

Lokal Rimstuga i P4 Västerbotten byter tid

"Träffa rimmarna och ta med ditt paket"
4:44 min

P4 Västerbotten satsar i år stort på publikens medverkan i vår lokala rimstuga. Våra lyssnare kan möta rimmarna på plats i centrala Umeå strax efter klockan tre. Där får alla som vill hjälp med rimmet. Dessutom bjuds publiken på stjärnspäckad uppesittarkväll som sträcker sig till midnatt.

Det här är de vanligaste frågorna som P4 Västerbotten fått från publiken och här kommer kanaledningens svar;

Har ni lagt ner Rimstugan?

Nej, absolut inte. Den är bara flyttad från kvällen till eftermiddagen. Vi börjar sända strax efter tre och sänder till 16.30. Alltså, vi lägger inte ner rimmandet, vi flyttar bara tiden.

Kommer rimmarna att sitta i Stockholm nu?

Rimmarna kommer att vara på plats i Utopia i centrala Umeå, det köpcentrum varifrån vi sänder tillsammans med publik på plats. Bland annat kommer sångerskan och skådesplerskan Elvira Lander och Åsa Mjörndal, känd bland annat från showgrupp Spirella Girls att vara med och rimma. Vill ni ha extra mycket rim så går det förstås alldeles utmärkt att lyssna på P4s uppesittarkväll

Hur ska folk kunna lyssna på eftermiddagen?

Vi har hög lyssning en vanlig eftermiddag och tänker oss att många faktiskt tagit ledigt just dagen före julafton och kanske förbereder mat eller annat. Eller att man faktiskt stannar upp och vill ha hjälp med rimmet på plats mitt i klappjakten. Och om man vill lyssna på kvällen kan man förstås lyssna i efterhand på webben.

Vem blir programledare?

Det blir Gerhard Stenlund som tillsammans med publikreporter Alexandra Reichler fångar folk ur publiken som vill ha hjälp med julklappsrim.

Men om man bor i Lycksele, kan man inte vara med och få hjälp med rimmet då?

Absolut, då mailar man in sina rimfrågor till - p4vasterbotten@sverigesradio.se – och i ämnesradion skriven man Rimhjälpen. Eller - så skriv på Facebook redan nu vad du vill ha rimhjälp med!

Ni sviker oss som vill ha den lokala rimstugan på kvällen.

Nej, vi vill absolut inte svika vår publik. Därför rimmar vi med publik på plats och satsar hårt på spännande rimmare och med mikrofonen ute bland alla som vill ha hjälp med rimmandet dan före dan. Dessutom på kvällen, bjuder ju P4 på stjärnspäckad uppesittarkväll med rim.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".