Polisbil. Foto Lennart Odhström/SR.
Foto: Lennart Odhström/SR.

Våldsamt nyårsfirande i länet

"24-åring har blivit grovt misshandlad"
0:38 min

Nyårsfirandet präglades av mycket fylla och våld. Så sammanfattar vakthavande polisbefäl Michael Liljenberg natten.

Minst halvdussinet anmälningar om misshandel har gjorts runt om i länet.

En 24-åring misshandlades grovt på Grisbacka i Umeå av flera personer när han låg ner på marken. Den slagne fördes till NUS. Därifrån meddelas att mannen fått moderata skador. Polisen har letat i området, bland annat md hund, men ännu är inga gärningsmän gripen. Det finns flera vittnen, så utredningsläget är ganska gott säger Michael Liljenberg.

Vid halv ett var det ett bråk i Gabrieljansparken i Umeå mellan flera ungdomar, en av dem blev sparkad i ansiktet och fördes till NUS.

Ett familjebråk på Umedalen slutade med att en 28-årig man greps misstänkt för misshandel. Han ska höras när han nyktrat till.

På Hotell Kittelfjäll misshandlades och hotades en ordningsvakt strax före klockan ett i natt,

En man misshandlades vid halv fyra Öst på Stan i Umeå.

Vid samma tid blev en kvinna misshandlad i en lägenhet på Sjungande Dalen i Skellefteå. Vid fyra fick polisen i Lycksele ett samtal om att en man misshandlats på en fest.

Vid niotiden igår kväll blev det bråk på en fest i Gummarksnoret utanför Skellefteå. En man blev knuffad så att han föll i backen och slog i huvudet. Han fördes med ambulans till Skellefteå. En av festdeltagarna omhändertogs av polisen för fylleri.

Några av de som omhändertogs för fylleri utmärkte sig lite extra. I Umeå kröp en kvinna på alla fyra på Storgatan, skrek och bråkade innan hon fick chansen att sova ruset av sig. I Skellefteå omhändertogs en berusad man som var ute och gick på isen nedanför Parkbron.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".