Alpina åkaren Jens Byggmark. Foto: TT Nyhetsbyrån
Jens Byggmark i Santa Caterina. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fortsatt tungt för svenska alpinherrarna

Lahdenperä: Vi vet alla att vi är bättre än så här
2:25 min

Jens Byggmark lyckades inte alls i herrarnas andra slalomåk i Santa Caterina och det blev ingen svensk topp tio-placering idag heller.

Efter två tionde placeringar fanns det idag hopp om att de svenska herrarna skulle lyckas med något bättre. Efter första åket var Jens Byggmark nia, 95 hundradelar efter. Men, efter ett tungt andra åk blev han inte ens bäste svensk idag.

Det blev istället Anton Lahdenperä med sin 15:e plats, 2.12 efter Hirscher. 

– Det hände småsaker framför allt i första åket men jag lyckades hålla uppe ett bra tempo. Det var inga superrena åk men jag tycker ändå att åkning var bra idag, säger Lahdenperä till Radiosporten.

Byggmark var tätt efter på 17:e, Mattias Hargin blev 21:a, Markus Larsson 22:a och Emil Johansson 25:e.

– Vi vet alla att vi kan bättre än så här. Det är svårt att sätta finger på vad det beror på, men vi får försöka att inte bli för stressad av det utan träna på, säger Lahdenperä om de svenska herrarnas insatser så här långt.

Vann gjorde suveräne Marcel Hirscher. Österrikaren som var trea efter första stod för ett otroligt starkt andra åk och får återigen kliva högst upp på pallen. Tvåa blev norrmannen Henrik Kristoffersen, trea Alexander Khorosjilov från Ryssland.

André Myhrer körde ur efter bara några sekunder i första åket.

 Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".