Kommunals lyxkrog har arrangerat nakenshower med porrstjärnor och kändisar som strippar. Foto: Maja Suslin/TT, TT
Nära 10 000 medlemmar har lämnat kommunal efter skandalerna. Foto: Maja Suslin/TT, TT
Västerbotten

Krismöte hos Kommunal i länet på fredag

Kommunal Västerbotten: "Vi blir svagare"
0:55 min

På fredag ska Kommunals sektionsordföranden i länet ha ett extra möte med anledning av skandalerna.

Efter Aftonbladets granskning som handlat om nakenshower, lyxkrogar, fallskärmar och semestrar kräver nu flera avdelningar och sektioner att förbundsstyrelsen ska avgå. 

Norrbotten, Mellersta Norrland samt avdelningen i Umeå är några som kräver just det. 

Något samstämmigt besked från Kommunal Västerbotten finns ännu inte. Men på fredag ska samtliga ordföranden från sektionerna i länet mötas för att ta ställning till vad man ska tycka i frågan.

- Vi lyssna av hur det ser ut i kommunerna och vad medlemmarna säger. Efter det får vi se hur ledningen i vår avdelning hanterar det, säger Kjell-Ivan Eriksson, lokalkontorschef på Kommunal Västerbotten.

Totalt har 9 600 medlemmar nu begärt utträde ur Kommunal, uppger förbundets pressavdelning för TT. Hur siffrorna ser ut i Västerbotten är oklart. Men fackförbundet blir försvagat konstaterar Kjell-Ivan Eriksson.

- Vi blir svagare. Ju fler vi är, desto starkare är vi som fackförening. Jag hoppas att vi kan förmå en del av de som överväger att lämna oss att stanna kvar, säger Kjell-Ivan Eriksson. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".