Signerad Björklöven-tröja. Foto: Björklöven
Signerad Björklöven-tröja. Foto: Björklöven
Ishockey

Förlust i straffavgörande för Björklöven

3:04 min

Björklöven spelade jämnt mot Leksand i kvällens match och tog matchen till straffar, men väl där var det gästerna som satte det enda straffmålet.

Björklöven började matchen bra mot Leksand och skapade lägen i första perioden, men det var Leksand som lite turligt fick det enda målet i perioden. En rekordsnabb kvittering efter bara 16 sekunder i början av den andra perioden och Löven var med i matchen igen. Men Leksand lyckades återigen ta ledningen och kunde gå till pausvila med 2-1 ledning. I den tredje perioden kvitterade Björklöven efter 6 minuter genom Alex Hutchings mål. Löven fick också chansen att spela power play i 5 minuter efter en ful tackling mot Kim Karlsson, men trots en bra power play så blev det inga fler spelmål i matchen. Leksand kunde sedan ta hem bonuspoängen genom det enda straffmålet inspelat av Tommi Paakkolanvaara.

Kim Karlsson fick en allvarlig hjärnskakning.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista