Julien Brouillette från KHK i en matchsituation. Foto: Patric Söderström/TT
Arkivbild: Julien Brouillette. Foto: Patric Söderström/TT
Karlskrona-Skellefteå 4-3 e förl

Jumbon skrällde mot Skellefteå

1:44 min

Två raka hemmasegrar, låt vara efter förlängning, för SHL:s slagpåse Karlskrona. Under lördagskvällen slog jumbolaget Skellefteå.

Radiosportens Andreas Matz utser matchens lirare i lagen.
Karlskrona: Joachim Rohdin
Skellefteå: Adam Pettersson

Det var något av de märkliga målens match.

Till slut lyckades Karlskrona ta andra raka hemmasegern via 4-3 efter förlängning mot Skellefteå. 

– Jag tycker att vi spelar bra i dag och skapar en del chanser. Vi är noggrannare i egen zon och får ut puckarna när vi behöver det. Vi har kommit till det stadium där vi vet att vi ligger där vi ligger – det är bara att släppa loss och försöka göra det bästa av situationen ute på isen, säger Karlskronas Joachim Rohdin till Radiosporten.

När ett sargat bottenlag tänkt sig att försöka skrälla mot ett topplag, med goda portioner av självförtroende bagaget, brukar ingredienser som en lyckosam start på matchen samt lite medstuds vara bra att ha. De här tingen var Karlskrona inledningsvis helt i avsaknad av.

Redan i den andra matchminuten slängde Skellefteås Axel Holmström, från en position bakom förlängda mållinjen, in pucken framför Karlskronas mål.

Pucken träffade målvakten Johan Holmqvists klubba, ändrade riktning och gled in i mål. Märkligt mål nummer ett i matchen.

Karlskronas brist på medstuds fortsatte under ännu en tid. Man spelade sig fram till ett bra läge men när Emil Larsson gjorde mål hade domaren varit alltför snabb med att blåsa då han trodde att Skellefteås målvakt Markus Svensson blockerat den puck som i själva verket låg fri.

När halva första perioden spelats började Skellefteå dra på sig utvisningar och Karlskrona hade stundtals ett enormt tryck mot Markus Svensson. Men man lyckades för det mesta undvika att göra mål. Undantaget var när Anton Grundel i spel fem mot tre sköt in kvitteringen.

Märkliga studsar

Karlskrona må vara jumbo i SHL men fortsätter att spela jämna matcher. Och de märkliga målen fortsatte att ramla in.

Karlskronas back Henrik Nilsson lär aldrig glömma sitt 3-2-mål där pucken efter Nilssons skott utanför fick en märklig sargstuds och gick via Markus Svenssons ryggtavla och in i mål.

Den tredje perioden inleddes i samma märkliga anda. Skellefteås Martin Lundberg flippade i väg en puck från blå linjen men en studs på ett ben gjorde att pucken trillade in bakom Johan Holmqvist.

Matchen gick sedan till förlängning och där sköt Julien Brouilette två poäng till Karlskrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista