PA Israelsson, klubbdirektör i Skellefteå AIK. Foto: Magnus Bergner / SR
PA Israelsson, klubbdirektör i Skellefteå AIK. Foto: Magnus Bergner / SR
Ishockey

Skellefteå AIK siktar på damlag i Riksserien

1:26 min

Skellefteå AIK vill göra en långsiktig satsning på damhockey som ska utmynna i ett lag i Riksserien.

Skellefteå AIK:s styrelse har fattat ett beslut om att göra en långsiktig satsning på damhockey som på sikt ska leda fram till ett lag i den högsta serien för damer, Riksserien.
Men satsningen får inte gå ut över AIK:s nuvarande verksamhet och föreningen anser också att det krävs fler isytor.
– Vi måste lösa frågan kring isytor och hantera att ambitionsnivån i vår ungdoms och juniorverksamhet bibehålls, säger PA Israelsson som är Skellefteå AIK:s klubbdirektör.

2002 tog Skellefteå AIK över Bergsbyns damlag men 2008 sa Skellefteå AIK nej till att fortsätta i den högsta nationella serien, Riksserien, och damlaget splittrades. Det finns ett antal tjejer i Skellefteå AIK:s ungdomslag som spelar med killarna, men när tjejerna blir äldre är det Clemensnäs som gäller. Sedan ett par år stöttar Skellefteå AIK Clemensnäs damhockey ekonomiskt.

Det är Skellefteå AIK:S representationslag i SHL som är motorn för intäkterna, men på senare tid har det höjts röster, både från supportrar och sponsorer, att Skellefteå AIK borde ha råd med damhockey i egen regi. I dag satsar AIK 12 miljoner enbart på föreningens ungdoms och juniorverksamhet och PA Israelsson anser att det krävs nya intäkter för en satsning på damhockey
– Om vi tar in en verksamhet där vi siktar på Riksserien så måste vi hitta nya intäkter. Många tycker att vi ska ta av vårt egna kapital eftersom vi har mycket pengar men om vi inte skulle gå vidare till ett slutspel i SHL så ligger vi på ett underskott på 4-5 miljoner, säger PA Israelsson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista