Mobilen slängs i papperskorgen
1 av 2
Värdelöst att inte kunna ringa. Foto: Örjan Holmberg/SverigesRadio
Mobiltelefon utan täckning.
2 av 2
Mobiltelefon utan täckning. Foto: Örjan Holmberg/SverigesRadio
Borgafjäll

Nya telefoniproblem

1:15 min

I Borgfjäll har Telias mobiltelefoni krånglat igen senaste veckan. Under  högsäsong har det i åratal varit överbelastning, men nu är det ett nytt problem.

Veronica Norlander driver turismföretaget 69 grader Nord i Borga. Att vara nåbar hela tiden är absolut nödvändigt för ett litet turismföretag, säger hon. Vi är vana med telefonkrångel men hittills har det varit överbelastning av nätet som har gjort det svårt att ringa, berättar Veronica. Det här är något annat där det står "ingen service" på telefonen. Ibland har man har två ploppar och då gäller det att passa på, säger Veronica Norlander.

Sedan en tid går det även att ringa med Tele2. Det kan komma att lätta på trycket under sportlovet och påsken. Men Veronica Norlander tycker inte det räcker. Telia är det enda som fungerat tidigare och därför har de flesta dem som operatör och de måste bygga ut, säger hon.

Veronica och de andra i Borgafjäll ska inte behöva vänta länge lovar Telia. De i färd med att uppdatera kapaciteten med 3G och 4G i Borgafjäll. Exakt när det är klart kan Inger Gunterberg, på Telia inte säga men inom kort så det kan vara klart redan till sportlovet.

De nuvarande problemen med mobiltäckningen kan de inte ge något svar på men Inger Gutenberg uppmanar till att felanmäla alla problem med mobiltäckningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista