Hans-Olof Dahlbom och Annalena Nyholm
Hans-Olof Dahlbom och Annalena Nyholm. Foto: Örjan Holmberg/SverigesRadio
Lycksele

Första knivtorget i Sverige

4:15 min

För första gången i Sverige anordnas ett knivtorg när Utemässan drar igång för tredje gången i Lycksele.

Utemässan är det senaste tillskottet i Lyckseles satsning på publikdragande arrangemang. I år är det tredje gången mässan arrangeras och idag presenterades programmet. Bland annat tar mässan täten med den största jakthundsutställningen och för första gången i Sverige anordnas ett knivtorg.

Första året väntades 1500 besökare och det kom 7000. Andra året var det sämsta tänkbara väder och det kom 9000. I år kan det bara bli bättre säger Hans-Olof Dahlbom som nu jobbar heltid med arrangemang i Lycksele.

Det blir ca 500 hundar som kommer att göra årets utemässa till landets största jakthundsutställning. På en vanlig hundutställning blir det mycket dödtid men här finns det så mycket annat att göra för hela familjen, säger Calle Franklin, en av arrangörerna. Det måste finns något för hela familjen och därför satsar Utemässan mycket på barnen.

Uträkningar visar att arrangemangen i Lycksele drar in många miljoner till kommunen. Det kan bli brist på boenden nu när tidigare City Hotellet blivit asyboende. Men vi hoppas hitta fler boenden utanför stan, byastugor och liknande, säger Hans-Olof Dahlbom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista