hundar i motvind
Svenska kyrkan ordnar bönestig för hundägare, men ingen efterfrågad stödgrupp. Foto: Carmen Jespersen/TT Foto: Carmen Jaspersen
Tips från publiken

Fruktlös väntan på stödgrupp efter dödsfall

1:15 min

I över ett år har Lisen Sjöldin i Vännäs försökt Svenska Kyrkan på orten att starta en stödgrupp för föräldrar som förlorat sina barn, men inget har hänt. Nu är hon arg och besviken.

På nyårsafton för flera år sedan avled Lisen Sjöldins vuxna son. Hon har under ett och ett halvt års tid bett Svenska kyrkan i Vännäs om att dom ska sätta ihop en grupp för föräldrar som förlorat sina barn.

Men trots flera kontakter upplever hon att det hela fallit mellan stolarna. När hon sen såg en annons om bönestig för hundägare, rann bägaren över.

– En böntestig för hundägare har de tid med, men de har inte tid att ringa mig, säger Lisen Sjöldin uppbragt.

Efter flera fruktlösa kontakter med Svenska kyrkans församling i Vännäs blev hon både arg och besviken.
Hon ville träffa andra föräldrar som förlorat sina barn och hade bett kyrkan om hjälp utan att någonting hände.

Margareta Rehnberg vid Vännäs Bjurholms pastorat säger att de inte känner igen det här,  men att dom har varit kraftigt underbemannade den senaste tiden. Och hon vill beklaga det som hänt. 

– Jag blir jättebesviken jag också, att hon blivit bemött på det viset och att ingen riktigt tagit tag i det. Att få hitta mötesplatser där man får prata och berätta är ju jätteviktigt när man förlorat någon, konstaterar hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista