Marianne Normark, gruppledare för Liberalerna i landstinget. Foto: Mikaela Pallin/Sveriges Radio
Marianne Normark, gruppledare för Liberalerna i landstinget. Foto: Mikaela Pallin/Sveriges Radio
Tips från publiken

Politiker eniga om hälsoundersökning för alla

1:22 min

Att alla ska få chansen att kolla upp sin hälsa tre gånger, när man fyller 40, 50 och 60. Men det fungerar inte när är sjuksköterskorna får för mycket annat att göra.

Vi bjöd in landstingspolitikerna Marianne Normark Liberalerna och Karin Malmfjord Socialdemokraterna för att höra hur alla ska erbjudas hälsoundersökningar som det är tänkt. Marianne Normark tycker att det här kan vara en arbetsuppgift som pensionerade sjuksköterskor skulle gilla att jobba med. Ring in dem när det kör ihop sig, helt enkelt.

Marianne Normark lovar att Liberalerna ska göra allt för att 2016 ska bli det bästa året hittills när det gäller att alla som vill ska få göra hälsoundersökningen.

Karin Malmfjord tycker att arbetsgivarna har ett ansvar. Det måste ligga i alla arbetsgivare intresse att personalen mår bra och de borde göra som Storumans kommun gjort. Där får alla anställda gå på betald arbetstid. Målet är ju hundra procent deltagande och dit vill också Socialdemokraterna sträva, säger Karin Malmfjord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista